A farsang idején sok szülő képzeli magát ezermesternek ilyen vagy olyan okokból. Van aki szeretett csemetéjének ilyen módon szeretné kifejezni érzelmeit, más nem talál megfelelő jelmezet (értem ezalatt, hogy a gyerek fantáziája élénkebb, mint a kölcsönzőké, vagy az áruházaké), és van aki nem tud sokezer forintot kiadni egy jelmezért.

Az okoktól függetlenűl jelemezt készíteni jó - könnyen írom ezt, így, hogy már tl vagyunk rajta :) Látni ahogy csillogó szemmel veszi fel és nézegeti magát a tükörben a lányunk vagy fiunk az azt hiszem megér egy kis munkát.

Idén egy lovagi jelmez volt a család első erőpróbája, ami a sisakban merült ki, mivel pajzsunk és kardunk volt már. (Más kérdés, hogy végül kölcsönkapott fegyverekkel megyünk a jelmezbálba.) A lovagi köpenyt (palást) egy baráti családtól kaptuk, így tényleg csak egy rostélyos sisakot kellett a teljes harci díszhez készíteni.



Lássuk tehát hogy készült a kis lovagunk fejfedője. Először is színes karton kellett. Egy vitéznek persze ezüst színű kell. Emellett kell még "olyan vacak, amivel összetűzzük". Nos, megvoltam győződve, hogy azt sasszegnek hívják, de nem! Ha valaki a papírboltban ilyet keres, akkor milton kapocs néven próbálkozzon.

Centivel, vagy egy szalaggal mérjük le a gyerek fejének a körfogatát, és vágjuk ki a sisak gyűrűjét. Inkább egy picit nagyobb legyen, mint kisebb, mert a tetején lévő keresztpánt gondoskodik arról, hogy ne csússzon le. Ezt érdemes szintén előzetesen a gyerek fejéhez mérni.

Ha megvan a korona szerű keret, akkor már csak egy rostélyt kell gyártani. Ezt lehet ollóval vagy snitzerrel is szabdalni, a lényeg, hogy kilásson a csemete.

A felhajthatóságról a fent említett milton kapocs fog gondoskodni. Így akár harci állapotban, akár békésen is felcsapva is állhat a rostély.

Harcra fel! Indulhatunk a csatába :)

Kreatív hobbyanyagok - irodaszer-bolt.hu