Vasárnapra ugyan lehűlt az idő, de nyakunkon a tavasz. Így a gyermeki alkotások terén is ideje elbúcsúzni a téltől. Elismerem, hogy meglehetősen sablonos, de az ébredező mackók adják magukat a témához.

A medvék elkészítésére két viszonylag egyszerű módszert javasolnék. Az egyik a sokszor megénekelt wc papír gurigás változat. Amikor anya, vagy apa minimális támogatásával a gurigát bekell festeni barnára, vagy színes papírral is befedhetjük. Ezután négy lábat, fület, szemet és orrot kell ragasztanunk, és megvan a medvénk. A másik változatban melyeket követve mi gyártottuk a bundásokat (színezett) só gyurmából gyúrunk galacsinokat, amelyek összerakva remélhetőleg mackóformát öntenek.

Természetesen egy jóravaló medve barlanggal is rendelkezik, ahol ugye átaludta a telet. Nálunk készült egy zordabb napokat idéző havat változat. Ennél egy papírtányérra került félkörví. Majd ezek széle vattával lett körberagasztva, amely ugye hamisítatlan téli hangulatot ad az alkotásnak :)

undefined

A másik ifjú alkotó a minimalizmus jegyében egy papírtasakból alakított ki barlangot, amelyet a tetején már csak össze kellett tűzni, és kész a medvénk téli pihenőhelye.

undefined

Kreatív hobby anyagok, irodaszerek - irodaszer-bolt.hu