Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Koszorú a gyerek kezéből

Advent és karácsony közeledtével elindul a koszorúgyártás, illetve jóval nagyobb keletje van a lakásdekorációk készítésének. Nézzük hát, hogyan tudunk gyermekünk kezéből felakasztható koszorút készíteni.

A koszorú lelke gyermekünk, gyermekeink keze lesz. (Persze több gyereknél a békesség kedvéért érdemesebb több koszorút gyártani :)). A kicsiknek körbe rajzoljuk a kezét, a nagyobbak megoldják ezt egyedül. Ezután nincs más teendő, ki lehet vágni.

Sok dologra ezen kívül nem lesz szükségünk, kell egy koszorú alap, amit legegyszerűbb egy papírtányérból elkészíteni. Erre kell ráragasztani a színes dekorkartonból kivágott kezeket. Ezeket végül lehet mindenféle dologgal díszíteni, mi csillámos moosgumit használtunk. Végül ki kell lyukasztani, és egy kis szalaggal felakasztani.

Kreatív hobbyanyagok - irodaszer-bolt.hu

0 Tovább

Palack harang 1.0

Délután kreatívkodott a család, az eredmény, hááát nem az igazi.
A cél egy kis harang lett volna műanyag palack felső részéből.


A történet jól indul, hiszen snitzerrel szépen lemetszettük a palack alsó részét. A festést viszont nagyon elkalibráltuk. Valamiért abban a hiszemben voltunk, hogy vízfestékkel is be lehet festeni. Az eredményt látva ugyan egyértelműen nem lehet cáfolni ezt a tévképzetet, de azért ezzel senki ne próbálkozzon. Műanyagot leginkább akrill festékkel mázoljunk, ha takarékosabb megoldást akarunk, akkor pedig temperával. Miután a gyerekek elkezdték festeni már nem volt visszaút, hiába mondtuk, hogy lemossuk, hallani sem akartak róla :)
Így némi szülői segítséggel festettük végül be őket vízfestékkel.

Ezt követően egy kis szalaggal felakasztottuk a (fél)kész műveket. Ha sikerül normálisan lefesteni a palackot (amit hétvégén újra megpróbálunk), akkor érdemes egy szimbolikus harangnyelvvel ellátni. Ez lehet fél, és polisztirol golyó is, a műanyagon nem fog csilingelni egyik sem...


Mindenesetre érdemes alkotás előtt átgondolni, hogy milyen anyagokat használunk, mert a menet közbeni újratervezést a gyerekek sokszor "nem akcetpálják".

Kreatív hobbyanyagok - irodaszer-bolt.hu

0 Tovább

Csiga-biga gyere ki

A házas csigák lassan téli álomra vonulnak. Nálunk is szép sorban csúszik a csiga család, gyerekestől, anyástól, apástól.

Csiga családot gyártani jó! A szülőknek viszonylag kevés dolguk van vele, viszont látványos eredmény születik.

Kell hozzá először is színes karton, vagy vastagabb legalább 200 grammos nyomtatópapír. Ha előbbit választjuk, akkor a sablonokat kell kivágni. A gyakorlatban ez egy csíkot jelent, aminek a végén van egy tégla lap alakú bevágás, ami majd a csiga csápjait hozza ki. 4-5 éves gyerekek a vágás már többnyire megoldják, esetleg fel lehet nekik skiccelni, hogy a csápok miatt hol vágjanak majd bele a papírcsíkba. Ennél nagyobbak számára már ez sem kell. Ha másolópapírt használunk, akkor jön a színezés, amely vízfestéken kívül sok mindennel történhet, lehet színes ceruza, zsírkréta, filctoll, de akár még tempera festék is.

Ha megvannak a csigákat alkotó papírcsíkok, akkor kell még egy zöld mező, amin csúsznak. Itt megint a lehetőségek tárháza áll előttünk, illetve a gyerekek előtt. Használhatnak zöld kartont, fehéret, amit befestenek, vagy beszíneznek, illetve lehet krepp papírból is a fű (csíkokat ragasztva a kartonra, vagy akár kézzel gyúrt kis golyókat is).

Ha megvan a füvünk, akkor fel kell még díszíteni a csigát, mielőtt elnyeri végleges alakját. Szemet, szájat kell nekik rajzolni, vagy ragasztani. Itt megint az otthon lévő alapanyagok függvény, hogy miből lesznek ezek, hiszen lehet színes papír éppen úgy, mint moosgumi, esetleg ragasztható, öntapadós szem.

Ha készen van a csiga, akkor már csak fel kell tekerni. Ha vékonyabb papírral dolgoztunk, akkor esetleg célszerű megragasztani, karton papír esetében viszont a feltekerés után csiga alakot vesz fel a figuránk, így már csak fel kell ragasztani a fűre, és csúszhatnak a házas barátaink.

0 Tovább

Márton napi lámpások

Lámpás felvonuláson voltunk, amit persze az elmúlt napokban lázas készülődés előzött meg. Más kérdés, hogy lámpást készíteni nem a legkisebbeknek való feladat. Egy iskola küszöbén lévő, vagy azon túli gyerek számára viszont jó móka, minimális segítséggel képesek legyártani a saját kis lampionjukat.

A felvonulás alapján azt mondanám, hogy két nagy iskola van, egyrészt a papírt (illetve ilyen jellegű anyagokat) használók, másrészt a befőttes üveget díszítők.

Mi az első kategóriában "indultunk". Az alapot üres italoskartonok alkották, ezeknek az alsó felét díszítettük fel. A teendő mindössze annyi, hogy vágjuk le a doboz felső részét, metsszünk bele ablakokat, és díszítsük fel.

Ennek nincs is túl nagy anyagszükséglete, hiszen egy jó snitzerre (barkácskés). Ezután pedig sütőpapírt ragasztottunk a vázra, majd színes papírral díszítettük.

0 Tovább

Virágköltemény krepp papírból

A legutóbbi posztban írtam, hogy a gurigák (wc papír, törlőkendő) igazi kincs, rengeteg dolgot lehet belőle gyártani. Hasonló jolly joker eszköz a krepp papír, amiből ezúttal virágot gyártottunk.
Az óvodás korosztály számára érdemes felskiccelni, hogy nagyjából hova érdemes ragasztani. Emellett a feladat nagyobbak számára szofisztikáltabbá tehető, ha nem egy labda nagyságú, hanem apró golyócskákból mozaikoznak.

Mi ezúttal (tekintettel az alkotó korára) jó nagy golyókat gyúrtunk. Egy ilyen elkészítése már általában egy 3-4 éves finommotorikus mozgásának sem megoldhatatlan kihívás, így érdemes ezek összegyűrését is rájuk bízni.

A megvannak a golyók, akkor már csak ragasztani kell, és meg is vagyunk.

Íme az elkészült alkotás:

A kreatív hobbyanyagokat innen szerezzük be.

0 Tovább

kreatív apa

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek